nöt | nötkött
Image
styckdetaljer | nöt

Animaliskt protein är det bästa proteinet för oss människor. Nötkött innehåller bra proportioner av de aminosyror som vi behöver. Vi behöver ca 90 gram proteiner per dag. Om vi bara skulle äta nötkött så skulle vi behöva äta ca 400 gram kött per dag. Men vi får i oss protein från andra källor också, så det räcker med 200 gram per dag.


Image
högrev | pulled meat

Högrev är en seg bit som alltid kräver långkok eller rökning i många timmar. Men resultatet är häpnadsväckande gott! I USA kallas det "Pulled Meat" och är alltså motsvarigheten till "Pulled Pork" på grisen.

Image
revben | short ribs
Short Ribs är en klassiker i USA. Ofta säljs revebenen i mindre delar. Man kan få den uppskuren i "English cut", dvs slaktaren skär igenom benen i mindre delar, men inte genom köttet.
Image
brisket | spetsbringa

Brisket är en Amerikansk styckdetalj. Det närmsta man kan komma på Svenska är Spetspringa, dvs den tunna delen av Brisketen som kallas för "Flat".

Image
meatloaf explosion | köttfärslimpa

Meatloaf Explosion är en rolig maträtt som alla borde göra. Det viktiga är att man skall blanda innehållet med händerna och fläta mattan med bacon - "hands on" i matfabriken!

Image
Image kalvlägg | nötlägg

Kalvlägg är en klassisk del som passar utmärkt för långkok eller low & slow rökning.

Image