Meatloaf Explosion

 
 

Meatloaf Explosion


nöt | nötkött
Image

En meatloaf explosion är en lätt och rolig maträtt. Alla kan göra den!

Förutom köttfärsen så kan man blanda i vad som helst. Viktigt att man tar en smakrik ost och senap, annars blir den lätt smaklös. Krydda gärna med en stark krydda. Det är rätt mycket kött så den sväljer en hel del.

Bild 1: Köttfärs
köttfärs | meatloaf
Bild 2: Ingredienser
meatloaf | ingredienser

Det enda som man behöver hjälp med är att fläta bacon i ett rutmönster. Sök på internet så hittar ni många videos på hur man gör.

Så här gör du

Blanda ingredienserna noga med händerna i en skål.
Lägg upp bacon i ett flätat mönster. Platta ut köttfärsblandningen till en jämn tjocklek och rulla den som en korv (se bild 4).
Rulla ihop med bacon som ett skyddande hölje.

Bild 3: Fläta bacon i ett rutmönster.
meatloaf | bacon | fläta
Bild 4: Forma köttfärsen till en jämn form.
meatloaf | rulla

Recept

En "Meatloaf Explosion" består av:
500 g Köttfärs;
2 Paprika, grovhacka;
2 småburkar Majs, ca 320 g;
2 msk Senap;
150 g Riven Cheddarost (eller annan ost);
1 ägg (binder ihop);
2 tsk Worcestershiresås;
1-2 tsk Cayenne peppar;
2 tsk Svartpeppar;
1 tsk Salt;

3 pkt Bacon till omslaget (t.ex. Jägarbacon).

Bild 5: Rulla!
meatloaf explosion
Bild 6: Rök i ca 2 timmar till ca 75 grader.
meatloaf | smoker

Rök i ca 2 timmar tills innertemperaturen är 70-75 grader beroende på hur saftig du vill ha den. Man kan pensla på lite BBQ-sås efter 1.5 timme för att få den mer glansig på utsidan och att öka på smakerna ytterligare.

Klassiskt är att servera med potatis, brunsås, gelé och gräslök.

Bild 7: Pensla på Glaze när det är ca 30 minuter kvar. Sedan är det bara att servera!
meatloaf | färdig