Hot & Fast

 
 
Image

Att grilla är mycket populärt. Vi översvämmas med nya grillar och nya grillrecept varje vår. Det krävs en hel del förberedelser och övning för att grilla med ett bra resultat.

Steka kött eller fisk på spisen eller i ugnen sker under kontrollerbara former. Vi vet vilken värme man får om man sätter spisen på 8:an. Men när man grillar så har man olika förutsättningar varje gång.

Det viktigaste är att man börjar med en bra råvara när man grillar Hot & Fast. Se avsnitt "Temperaturer" (under Recept) för vilka styckedetaljer som lämpar sig för Hot & Fast.

Image

T-Bone Steak

En äkta T-Bone Steak är en upplevelse att hantera. Tyngden och det hårda benet som ryggraden i varje stek har är mäktig. Det röda köttet som är omgivet av ett fuktgivande lager av fett. Det kan knappast bli bättre!

Nyinköpta från slaktaren
T-bone steak | grill | råa
Färdiggrillade med hot & Fast.
T-bone steak | grill

På ena sidan av benet är det kött från biffraden och på den andra från filén. Skär gärna några snitt i kanten med fett så böjer sig inte steken under grillningen. Pensla på olja och krydda med salt och peppar. Grilla över glödbädd, 3−5 minuter per sida beroende på hur välstekt köttet ska vara. Vänd 2-3 gånger under tiden. Innertemperaturen bör vara 55°.

T-bone steak | uppskurna