Högrev

 
 
nöt | nötkött
Image

När man röker högrev så får man "Pulled meat", vilket är motsvarigheten till "Pulled pork" på grisen. Högrevet består egentligen av ett flertal muskler. Den väger ca 5-6 kg. När man köper ett högrev på ca 2 kg (så att man kan göra två stycken "Pulled meat") så vill man ha den bakre delen av högrevet. Den delen innehåller mer insprängt fett. I bild 1 ser man tydligt att biten innehåller tre muskler med ett fettlager mellan musklerna. Biten längst ner till vänster innehåller mest insprängt fett. Överst är den första delen av filén, så den innehåller minst insprängt fett.

Bild 1. Ett högrev med tre olika muskler. Det understa delen innehåller mest insprängt fett vilket ger det saftigaste köttet.

högrev

Efter cirka 5 timmar i röken vid 120 grader har köttet nått 92 grader. Den ena biten gick lite för långt, upp till 95 grader , men bitarna var så saftiga så att köttet blev inte torrt.

Bara att ta fram gafflarna och dra isär kötet - dags för servering!

Bild 2. Efter 5 timmar är dom färdigrökta.

högrev

Bild 2. Pulled meat, färdig för servering.

pulled meat