Skärbrädor

 
 
 
Image

Skärbrädor

Våra skärbrädor finns i 3 olika varianter:

  • Grundsortiment
  • Exklusiva skärbrädor  
  • End-Grain skärbrädor  

Utöver skärbrädorna har vi även:

  • Uppläggningsbrädor  

Grundsortimentet

  • 4 standard storlekar i grundsortimentet
  • Ränna för att samla upp köttsaft
  • Smart handtag som också kan användas vid upphängning
  • Mycket beständigt ek-material
  • Behandlat med specialvax
  • Märkt med H-Grip logga
 
skärbräda

Beskrivning

Bassortimentet av skärbrädor är framtaget för användning varje dag. Materialet är ek som standard p.g.a. sin höga hållbarhet. Andra träsorter kan tas fram vid behov. Varje skärbräda är omsorgsfullt behandlat med en speciell framtagen mix av mineralolja och bivax (livsmedelsgodkända) för att behålla sin lyster så länge som möjligt.

Ett handtag är placerat överst för att få ett säkert grepp om brädan vid servering eller annan hantering som t.ex. diskning. Handtaget kan även användas för upphängning av skärbrädan, då man inte skall ställa våta skärbrädor mot diskbänken. Välj ut en plats i ditt kök där du kan hänga upp skärbrädorna!

Vid uppläggning av större stycken eller kyckling kommer alltid mycket köttsaft att rinna ut. Det är viktigt att samla upp köttsaften i "rännan" så att den inte rinner ut på bordet eller duken eller att man spiller på golvet/mattan när man dukar fram. När du lagt ner många timmar på rökning så är det dumt att det blir upprörda känslor om mormors duk, det är ju maten som skall vara i fokus.

För att inte blanda ihop skärbrädorna för användning av t.ex. kyckling eller fisk, så bör man dedikera en skärbräda till en typ av råvara för att slippa eventuella problem med bakterier.

Skärbrädorna skall diskas ofta. De är utformade så att dom får plats stående i diskhon. Applicera rikligt med diskmedel (ibland 2 gånger) för att rengöra brädan grundligt. Skölj noga efteråt och torka med en ren handduk som du bara använder till grillning. Det kommer alltid lite brunt fett på handdukar när man grillar och, samma sak här, man vill ju inte diskutera vad som hänt med mormors handduk.

Varje skärbräda måste återbehandlas med livsmedelsgodkänd mineralolja ett flertal gånger per år, beroende på hur stor omfattning brädan användes.

Som extra tillbehör för de två största skärbrädorna kan man beställa små fötter. Då får man tag under skärbrädan mycket enkelt.

Funktioner

  • Material: Ek
  • Behandling: Mineralolja + Bivax
  • Handtag: Hål för utmärkt grepp samt för upphängning.
  • Ränna: 3-5 mm ränna runtom för att ta upp fetter och annat vilket förhindrar spill på bord & golv.
  • Design: Valbar design (H-Grip, Kött, Kyckling, Fisk, Vegetarisk).
  • Diskning: Ja, handdisk.
  • Extra tillbehör: Fötter för de längsta skärbrädorna.

Märkning

Vi märker våra skärbrädor med H-Grip.
Skärbrädorna är framtagna för att underlätta
hanteringen vid all typ av grillning. Det började
med att vi tog fram underlägg med hål för handen.
Därav namnet Hand-Grepp, H-Grip.

skärbräda | h-grip | brännmärke
Image

e-BBQ Webshop  Grundsortimentet

Small
20 x 40 cm

Normal
30 x 50 cm

Long
30 x 60 cm

Xtra long
30 x 80 cm

 
Image