Köpvillkor

Villkorsdatum 2018-09-23

Beställning
Beställningar lägger ni via internet på www.e-bbq.se. Beställningar kan ej tas emot på telefon. Får ni problem med er beställning kan ni mejla till oss på info@e-bbq.se. Ange gärna ditt telefonnummer så ringer vi upp.

Åldersgräns
Åldersgräns vid köp i webbutiken e-bbq.se är 18 år.

Betalningssätt & avgifter
I webshopen erbjuder vi direktbetalning bank, betalkort och kontokort.

Priser
Samtliga priser är i svenska kronor och inklusive 25 % moms.

Giltighetstid och fel i publicering
Vi reserverar oss för prisjusteringar, prisfel, lagerförändringar och eventuella tekniska fel på webbplatsen, webbläsaren, nätverk och servrar. Vi förbehåller oss rätten att korrigera produkttexter, bilder och priser som skrivits eller tryckts felaktigt på webbplatsen eller i tryckt material. Vi reserverar oss för att vissa varor kan utgå eller slutförsäljas.

Outlösta paket
Om du inte hämtar ut de varor du beställt debiterar vi kunden en avgift som motsvarar de kostnader vi haft för beställningen, f.n. 300:-. Innan denna avgift är betald kan du tyvärr ej beställa nya varor.

Leveranser
Om beställd vara finns i lager så skickar vi normalt din order inom 1-5 vardagar (Postens leveranstid tillkommer). Leverans sker till platser inom Sverige. Det inträffar tyvärr att vissa varor tar slut i vårt lager. Om din order innehåller restnoterad kan vi inte delleverera din order.

Du som konsument har rätt att häva köpet utan kostnad om du inte godkänner ny föreslagen leveranstid vid försening.

Transportsförsäkring
Alla försändelser är transportförsäkrade. Vid transportskada, reklamera försändelsen utan dröjsmål till utlämnaren (Posten eller transportbolaget). Utifrån synliga skador är att betrakta som transportskador. Ta alltid kort med din mobil och skicka en kopia till info@e-bbq.se.

Ångerrätt (14 dagar) och öppet köp (6 månader)
I enlighet med lagen (2000:274) om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal närmare anger har du alltid 14 dagar ångerrätt på varor köpta via e-handel från den dag varorna mottogs. När vi fått tillbaka varan och förpackningen och konstaterat att dessa är i nyskick, kommer vi att inom 30 dagar betala tillbaka det belopp du betalat för varan samt avgifter. Om du beställt fler varor än de du returnerar betalar vi dock inte tillbaka avgifterna. Detta beror på att avgifterna är samma oavsett hur många varor du beställt. Returnerade varor ska vara i väsentligt oförändrat skick och i originalförpackning. Faktura/följesedel skall alltid bifogas vid ångerköp. Vid eventuell tvist följer vi allmänna reklamationsnämndens rekommendation. Paketera varan väl eftersom du som kund står för risken samt kostnaden för returfrakten.

Du har rätt till sex månaders öppet köp. För att detta skall gälla måste produkten vara helt oanvänd och oskadad. Är produkten använd eller skadad gäller inte öppet köp.

För returadress se nedan.

Reklamation
Kontakta oss innan du returnerar en vara på info@e-bbq.se. En vid leverans trasig eller felexpedierad varan bör returneras inom 14 dagar. Du som konsument har enligt KKL rätt att reklamera en vara inom 3 år från köpet, reklamationen skall ske inom "skälig tid" från det att felet upptäckts. Reklamation som sker inom 2 månader från köpet räknas alltid som skälig tid. Önskas pengar åter för varan räknas detta som ångerköp se info under rubrik ”ångerrätt. Om du ska skicka en produkt till oss för reklamation så ber vi dig först kontakta oss på info@e-bbq.se och uppge produktnamn, inköpsdatum, följesedel, vad som är fel, ett kort på produktens fel och komplett adress. Om vi behöver få in produkten för undersökning så skickar vi en fraktsedel så du slipper betala någon fraktavgift. Om du inte använder en fraktsedel du fått av oss, ange även hur du vill att eventuella fraktkostnader återbetalas vid en godkänd reklamation.

Garanti
Vi lämnar 1 års garanti på våra varor. Alla garantier gäller i Sverige. Garantin gäller från inköpsdatum och omfattar fabrikations och materialfel. Förslitningsskador eller förbrukningsartiklar omfattas inte av garantin. Vidare gäller inte garantin vid skada orsakad av oaktsamhet eller olycka. Om fel på produkt inte bedöms som garantifel kan kunden komma att debiteras reparations- eller undersökningskostnad. Följesedeln gäller som garantibevis och skall alltid skickas med vid reklamation. Returfrakt ingår ej i garantin.

Returadress:

EWT AB
Annikas gata 24A
421 67 Västra Frölunda

Om du reklamerar en vara så skickar vi dig en returfraktsedel efter att du kontaktat oss. Skicka alltid med följesedeln och ifylld reklamationsblankett. Returnera väl förpackat i emballage.

Integritetspolicy
Se separat sida för att ta del av vår integritetspolicy.